X
تبلیغات
گل و گیاه

گل و گیاه
گیاهان دارویی 

مصرف زياد سويا مضر است

تحقيقات نشان داده است که مصرف بيش از اندازه سويا مي تواند موجب از دست دادن حافظه و آلزايمر گردد.

در اين تحقيق به افراد هر روز توفو (tofu) مي دادند. لازم به ذکر است که توفو، يک غذاي ژاپني مي باشد که با دانه سويا درست مي شود. مشخص شد افرادي که از اين رژيم استفاده مي کردند، کم حافظه شده اند( مخصوصا افراد در رده سني 65 سال).

سويا يکي از منابع پروتئيني در دنيا شناخته شده است، تا جايي که بعضي ها به جاي گوشت از سويا استفاده مي کنند.

محصولات سويا غني از ماده اي به نام "فيتواستروژن" مي باشد. فيتواستروژن اثراتي مشابه هورمون زنانه ي استروژن در بدن دارد. محققان به اين نتيجه رسيده اند که فيتواستروژن نيز مي تواند باعث نقصان در حافظه گردد.

استروژن و فيتواستروژن، رشد سلولي را افزايش مي دهد. اما اگر بيش از اندازه در بدن وجود داشته باشند، موجب تخريب سلول ها مي گردند.

البته اگر مقدار کافي فولات در بدنتان وجود دارد، هيچ نگران از دست دادن حافظه نباشيد، زيرا فولات باعث افزايش قدرت حافظه مي گردد.

فوايد سويا

در سال هاي اخير، تعداد مصرف کنندگان سويا افزايش چشمگيري داشته است. زيرا سويا:

1- براي سلامتي مفيد است.

2- به جلوگيري از بيماري هاي قلبي کمک مي کند.

3- سرطان پروستات را دور مي کند.

4- موجب کاهش عوارض يائسگي مي گردد.

5- از بيماري پوکي استخوان و از دست دادن کلسيم استخوان ها جلوگيري مي کند.

6- به عنوان آنتي اکسيدان نيز شناخته شده است.

7- تحقيقات ديگري نشان داده است که خوردن سويا در حد متعادل ممکن است از بيماري آلزايمر پيشگيري کند. همان طور که مي دانيد، هورمون استروژن در بدن باعث تاخير در مراحل پير شدن مي شودد.

محققان مي گويند که هنگامي که توليد هورمون استروژن در بدن کم شود، استروژن گياهي موجود در سويا مي تواند به عنوان يک آنتي اکسيدان، از تخريب مغز جلوگيري کند.

مضرات سويا

اما زياد مصرف کردن سويا موجب بروز مشکلات جدي در سلامتي مي گردد. غير از فيتواستروژن، ساير ترکيبات موجود در سويا عبارتند از: فيتات و چند ترکيب ناشناخته.

* اين ترکيبات مانع جذب آهن گياهي مي گردند. فيتات از جذب روي و ديگر عناصر مغذي جلوگيري مي کند. پس مي توان گفت که گياهخواراني که به مقدار زياد سويا مصرف مي کنند، به مرور زمان دچار کمبود عناصر مغذي مي شوند.

* اگر سويا را به همراه گوشت مصرف کنيد، مطمئن باشيد که دچار کمبود آهن و کم خوني ناشي از آن نخواهيد شد، زيرا گوشت موجب جذب آهن مي گردد.

* محققان گفته اند که اگر ويتامين C به مواد غذايي داراي سويا افزوده شود، ممکن است باعث جذب آهن گردد. به همين خاطر به گياهخواران، مکمل عناصر معدني و ويتامين ها مي دهند.

* اخيرا گزارش شده است که سويا باعث تورم در غده تيروئيد مي شود. در نوزاداني که فقط با شير سويا تغذيه مي شدند، کم کاري غده تيروئيد مشهود است.

آلزايمر

مهم ترين دليل بيماري آلزايمر، فراموشي مي باشد که با عملکرد کم حافظه خود را نشان مي دهد. اين بيماري به علت جريان کم خون در مغز به وجود مي آيد، با وجود اين هنوز عملکرد بيماري آلزايمر در افراد ناشناخته مي باشد، اما بيشتر محققان، علت وجود اين بيماري را وجود يک پلاک يا توده اي در مغز مي دانند که در اثر استرس، موجب تخريب سلول هاي مغزي و مرگ آن مي شود.

مشخص شده که مصرف بيش از اندازه سويا موجب افزايش استروژن گياهي در بدن مي گردد و ممکن است اين تخريب را به وجود آورد. براي جلوگيري از بيماري آلزايمر، مصرف کردن اسيد فوليک بسيار مفيد مي باشد.

کاهش قدرت حافظه يکي از علامت هاي مهم در بيماري آلزايمر مي باشد. در اين بيماري صحبت کردن به سختي صورت مي گيرد، شخص افسرده و عصبي مي شود که اين افسردگي به علت تغييرات و نامتعادل بودن عناصر در مغز روي مي دهد. فرد توهم دارد و خيال بافي مي کند، راحت به خواب نمي رود، در شخصيت فرد تغيير ايجاد مي شود، فرد به سختي مي تواند کارهاي خود را انجام دهد و به يک فرد ديگر براي کمک نياز دارد، مثلا: در هواي سرد، فرد لباس گرم نمي پوشد و يا کليد را درون فر قرار مي دهد و غيره.

عواملي که موجب پيشرفت پديده فراموشي مي شوند:

* ضربات وارده به مغز( شامل، تخريب مغز به دليل سکته)

* سوء تغذيه

* عفونت

* مسموميت

* سرطان مغز

* واکنش و يا اثرات برخي داروها

* افسردگي

موارد زير براي کمک به افزايش حافظه موثرند:

* مصرف ويتامين هاي گروه B

* مصرف غذاهايي که داراي آنتي اکسيدان مي باشند، مانند: ميوه جات و سبزيجات.

* ورزش منظم

*مطالعه و حل کردن جدول

* مصرف کم چربي

* مصرف روغن ماهي و ماهي. تحقيقات نشان داده است افرادي که در هفته، يک بار ماهي مصرف مي کنند، 60 درصد بيماري آلزايمر را از خود دور مي کنند.

* مصرف کافي سويا

مصرف چه مقدار سويا بدون خطر است؟

شما مي توانيد 2 يا 3 واحد سويا بخوريد، بدون هيچ گونه نگراني! لازم به ذکر است که 1واحد سويا برابر است با نصف ليوان توفو، يا نصف ليوان دانه سويا، يا 1 ليوان شير سويا.

اگر شما بيماري هاي زير را داريد، کمتر سويا مصرف کنيد:

* مشکلات تيروئيد يا گواتر. سويا باعث بزرگ شدن تيروئيد مي گردد.

* فراموشي

* سرطان سينه

* سنگ کليه(مخصوصا بيماراني که داراي سنگ هاي اگزالات مي باشند، زيرا سويا داراي اگزالات زيادي مي باشد)

تمام نعمت هايي که خداوند به ما داده است، براي سلامتي مفيد است. به ياد داشته باشيد که در مصرف هيچ نوع ماده غذايي، هر چند مفيد، نبايد زياده روي کنيد.

تحقيقات جديد نشان مي‌دهد که سويا مي‌تواند مانع افزايش سلول‌هاي چربي در بدن شود. اين در حالي است که بيشتر مردم با مشکل اضافه وزن روبرو هستند و علي‌رغم استفاده از قرص‌ها و تجهيزات لاغري، باز هم چاق اند.

زنان و مردان جوان به دليل داشتن مشغله فراوان در زندگي، تغذيه مناسب ندارند و به مقدار کافي ورزش نمي کنند. به همين دليل با کاهش فعاليت‌ بدني و افزايش سن، مشکل اضافه وزن در آن ها ديده مي‌شود. افزايش ميزان چربي بدن، خطر ابتلا به بيماري‌هايي نظير: سکته قلبي، درد مفاصل ، شکستگي استخوان، سرطان سينه و ساير سرطان‌ها را افزايش مي‌دهد.

چگونه سويا باعث کاهش وزن مي‌شود؟

تحقيقات جديد نشان مي‌دهد که پروتئين سويا باعث کاهش وزن مي‌شود. سويا مي‌تواند با استفاده از مکانيسم‌هاي مختلف باعث کاهش يا توقف رشد سلول‌هاي چربي در زنان و مردان شود. استفاده از محصولات طبيعي سويا بهترين روش پيشنهادي براي کاهش وزن است.

مصرف سويا در بين مردم ژاپن زياداست. مطالعات نشان داده که ژاپني‌ها لاغرترين مردم جهان بوده و از نظر طول عمر طولاني‌ترين عمر را دارند.

همان‌طور که در مقالات متعدد آمده است دانه سويا حاوي ترکيبات بيواکتيوي است که باعث کاهش و کوچک شدن سلول‌هاي چربي در بدن مردان و زنان مي‌شود.

امروزه مطالعات جديد چندين خاصيت کليدي ترکيبات سويا را که باعث کاهش وزن مي‌شود، نشان داده اند که در ذيل آورده شده است:

* محصولات سويا داراي مقادير قابل توجهي ايزوفلاوون است که باعث کاهش ذخيره چربي بدن مي‌شود. به اين معني که کالري کمتري به شکل چربي در بدن ذخيره مي‌شود. انسولين باعث ذخيره قند به‌صورت چربي در بدن شده و محصولات سويا موجب تعديل ميزان انسولين در بدن و به دنبال آن کاهش ميزان چربي مي‌شود.

* سويا مي‌تواند توده عضلاني  را افزايش دهد. ماهيچه‌ها و عضلات براي انجام کارهاي روزانه و ورزش، انرژي مصرف مي‌کنند. با افزايش توده عضلاني اگر ورزش هم نکنيد، کالري بيشتري مصرف مي‌شود. به عبارت ديگر با داشتن توده عضلاني بيشتر، به سمت کاهش وزن يا از دست دادن کالري پيش مي‌رويد.

سويا مي‌تواند با استفاده از مکانيسم‌هاي مختلف باعث کاهش يا توقف رشد سلول‌هاي چربي در زنان و مردان شود.

* سويا سرعت سوخت و ساز(متابوليسم) سلول‌هاي چربي را افزايش مي‌‌دهد.

* سويا باعث مي‌شود که شما احساس سيري کنيد، زيرا شاخص گليسمي آن پايين است و تغييرات ميزان انسولين را کاهش مي‌‌دهد.

* سويا انرژي بيشتري به شما مي‌دهد، بدين معني که شما قدرت اراده بيشتري براي انجام صحيح کارهايتان داريد.

دانه سويا حتي باعث کاهش وزن حيوانات نيز مي شود. تحقيقات يک موسسه ژاپني نشان مي‌دهد که مقدار چربي بدن در موش‌هاي چاق، زماني که تحت رژيم غذايي سويا قرار گرفتند، به طور قابل ملاحظه‌اي کاهش يافت.

سويا همچنين کلسترول و قند خون را کاهش مي‌‌دهد.

تحقيقات ديگر در ژاپن نشان داده است که ساپونين موجود در اين محصولات، باعث جلوگيري از چاقي در موش‌ها مي‌شود.

به‌طور خلاصه، محصولات پروتئيني سويا(به‌خصوص آجيل سويا که حاوي کليه ترکيبات دانه طبيعي سوياست) در صورتي که به اندازه مناسب مصرف شوند، بهترين رژيم غذايي هستند که انسان را سر حال و شاداب نگه مي‌دارند. 

                               

سویا و کاهش پوکی استخوان

در تمام طول عمر، سلول‌های بدن از جمله سلول‌های استخوانی جایگزین می‌شوند و از نظر علمی ثابت شده است که با خوردن خوراکی‌های گیاهی همچون سویا می توان از ابتلا به پوکی استخوان پیش‌گیری کرد.

یک متخصص داخلی گفت: مصرف خوراکی‌های تنش‌زا همچون شکر و مواد خوراکی قنددار مانند نوشابه‌ها و شیرینی‌های غیرطبیعی، میزان جذب کلسیم را کاهش داده و مانع جذب کلسیم در روده و ورود آن به خون می‌شوند و به همین دلیل پوکی استخوان را تسریع می‌کنند.

وی افزود: تامین نصف پروتئین مورد نیاز از سویا و یا خوردن سویا به میزان شش روز در هفته در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های شریانی بسیار موثر است.

پخت سویا، در حرارت بالا و برای مدت زمان طولانی سبب می‌شود که از مواد مفید سویا کم شود و مقداری از آن از بین برود.

این متخصص گفت: مصرف سویا برای بیماران دیابتی نیز توصیه می‌شود، زیرا میزان انسولین خون آن‌ها را تنظیم کرده و تحت کنترل نگه می‌دارد.

وی افزود: دانه ی سویا، سرشار از هورمون بوده و مقدار هورمون استروژن طبیعی را در زنان یائسه تعدیل می‌کند.

وی با اشاره به نحوه پخت سویا، اظهار داشت: برای پخت سویا باید از حرارت دادن آن به مدت زیاد پرهیز کرد و در مواردی که با سایر غذاها مصرف می‌شود، بهتر است که در دقایق آخر پخت غذا، به آن اضافه شود تا حرارت کم‌تری را در مدت زمان کم‌تری ببیند.

فواید سویا برای بیماری های مختلف

سویا از انواع حبوبات است که محل کشت اولیه آن در آسیا بوده، اما تولید انبوه آن در ایالات متحده آغاز شد. سویا را می توان یک دانه ی همه کاره نامید که از آن می توان در مواد غذایی مختلف و روغن های خوراکی استفاده نمود.


آیا سویا برای شما مفید است؟

سویا گذشته از این که غذایی کامل و سرشار از پروتئین است ،هیچ نوع چربی مضری ندارد و روغن آن جزء چربی های اشباع نشده به شمار می رود.

اما سویا کارهای بسیار زیاد دیگری را نیز انجام می دهد. در این قسمت، فواید سویا را که از نظر علمی ثابت شده، برای شما بیان می کنیم.


سویا خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد

جایگزینی محصولات حیوانی با سویا، باعث افزایش کلسترول خوب یا HDL  در بدن می شود.

این نظریه در سال 1999 در آمریکا ثابت شد و اداره بهداشت حق ترویج و تبلیغ سویا را بر روی اتیکت های غذایی به شرکت های آمریکایی واگذار کرد. در همین زمان سویا، به عنوان یک غذای مناسب برای بیماران قلبی  معرفی شد.

سویا سرشار از پروتئین است و کلسترول و هیچ نوع چربی مضری ندارد. علاوه بر این باعث افزایش کلسترول خوب یا HDL در بدن می شود.


سویا از بروز سرطان پروستات جلوگیری می کند

در بیش از 40 نوع تحقیق مختلف ثابت شده است که سویا باعث بهبود عملکرد پروستات می شود، زیرا حاوی مقادیر زیادی ایزوفلاوون است. ایزوفلاوون، یک نوع آنتی اکسیدان برجسته و موثر در جلوگیری از ایجاد غدد سرطانی در پروستات است. پروتئین سویا از ترشح آنزیم هایی که باعث تحریک رشد نابهنجار سلول های تشکیل دهنده پروستات می شوند، جلوگیری می کند. میزان پایین سرطان پروستات  در مردان آسیایی، گویای استفاده آنها از این ماده غذایی بی نظیر است.


سویا سلامت استخوان ها را تضمین می کند

مطالعات آماری نشان می دهد که مصرف سویا در خانم های یائسه از بروز پوکی استخوان  در آنها جلوگیری می کند. مردان نیز از فواید سویا در این زمینه بی بهره نیستند، زیرا مصرف آن استخوان ها را محکم کرده، کمبود مواد معدنی را جبران می کند و باعث کاهش بیماری آرتروز می شود.

سویا باعث حفظ سلامت روده بزرگ می شود

آمار مرگ و میر به دلیل سرطان روده  در بیماری های دستگاه گوارش بالاترین درصد را به خود اختصاص می دهد. البته هنوز دانشمندان به هیچ گونه دلیل علمی یا ادعای قطعی در این زمینه دست پیدا نکرده اند. اما سویا نقش مهمی را در حفظ سلامت دستگاه گوارش که روده نیز جزئی از آن به حساب می آید، بازی می کند. تحقیق و بررسی در مورد افرادی که از سرطان روده جان سالم به در برده اند، حاکی از آن است که مصرف سویا باعث کاهش تکثیر سلول های سرطانی در روده می شود.

سویا در حفظ سلامت قلب،استخوان ها، غده پروستات و سیستم ایمنی بدن نقش مهمی را ایفا کند.


سویا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود

سویا حاوی یک نوع زداینده قوی، به نام ساپونین می باشد. ساپونین ها به کلسترول های درونی امعاء و احشاء چسبیده و از جذب آنها در بدن جلوگیری می کنند. علاوه بر این ساپونین ها با از بین بردن میکروب های مضر سلامت بدن را تثبیت می کند.


فواید سویا برای بیماران دیابتی و کلیوی

خون افرادی که از بیماری قند  رنج می برند، دارای مقادیر زیادی گلوکز است و سلول های بدنشان از تشخیص انسولین عاجز می باشد. انسولین نام هورمونی در بدن است که میزان جذب گلوکز را تنظیم می کند و باعث کاهش قند خون می شود. افراد دیابتی که در رژیم روزانه خود از سویا استفاده می کنند، میزان گلوکز خونشان به طرز شگفت انگیزی کاهش می یابد. از آنجا که بیماری دیابت نهایتا منجر به بروز امراض کلیوی می شوند، پس می توان گفت که سویا به طور غیر مستقیم در پیشگیری و درمان بیماری های کلیوی اثرات مفیدی دارد.

سویا از تعریق شبانه در خانم ها جلوگیری می‌کند

سه بررسی از سه مرکز تحقیقاتی مختلف نشان داد زنانی که بعد از یائسه شدن دو هورمون استروژن و پروژسترون را دریافت می‌کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به 

سرطان سینه  ، حملات و سکته‌های قلبی  قرار دارند.

بنابراین پزشکان فقط برای زنانی که دچار گُر گرفتگی شدید(احساس گرمای شدید)، تعریق شبانه، اختلالات رفتاری، کاهش تمایل جنسی و پوکی استخوان هستند، این هورمون‌ها را تجویز می‌کنند. تزریق هورمون زنانه‌ی استروژن به این خانم‌ها، اختلالات ناشی از یائسگی و از جمله پوکی استخوان را کاهش می‌دهد، ولی خطر سرطان سینه، حملات و سکته‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

زنان یائسه‌ای که استروژن دریافت می‌کنند، 60 درصد کمتر دچار شکستگی مچ‌ دست، 40 درصد کمتر دچار شکستگی لگن و 35 درصد کمتر دچار هر نوع شکستگی به غیر از ستون فقرات می‌شوند.

فیتواستروژن‌های موجود در سویا، از نظر ساختمانی شبیه استروژن تولید شده در بدن است، در نتیجه عوارض یائسگی را کاهش می‌دهد.

فیتواستروژن موجود در غذاهای گیاهی مثل سویا، عوارض خفیف تا متوسط ناشی از یائسگی را در خانم ها کاهش می دهد و از کاهش توده استخوانی جلوگیری می‌کند.

مطالعه جدیدی در ایتالیا نشان داد مقدار گُر گرفتگی در خانم هایی ‌که روزانه 60گرم پروتئین سویا (حاوی میلی‌گرم ایزوفلاوون) مصرف کرده بودند، بعد از 12 هفته 45درصد کاهش یافته بود.

گر گرفتگی در خانم‌های آسیایی شایع نیست، زیرا مردم ساکن در این کشورها، مقدار زیادی مواد غذایی گیاهی و از جمله سویا مصرف می‌کنند. بعنوان مثال شیوع گر گرفتگی در خانم‌های ژاپنی خیلی کم است، طوری‌که در زبان ژاپنی ها، لغتی برای توصیف این حالت ندارند.

در یک مطالعه، خانم‌های ژاپنی خیلی کمتر از زنان کانادایی دچار تعریق شبانه و گر گرفتگی بودند. مطالعه دیگری نشان داد، دفع ادراری ایزوفلاوون‌های ناشی از محصولات سویا در زنان ژاپنی 100 تا 1000 برای زنان آمریکایی و فنلاندی بود. در حقیقت مصرف زیاد محصولات سویا در ژاپن باعث کاهش گر گرفتگی در زنان این کشور می‌شود.

استروژن موجود در غذاهای گیاهی مثل سویا، برای زنانی که دچار عوارض خفیف تا متوسط ناشی از یائسگی هستند، مفید است و از کاهش توده استخوانی جلوگیری می‌کند.

مصرف روزانه 4- 1 واحد سویا و محصولات آن، در کاهش عوارض یائسگی موثر است، ولی تحقیقات بیشتری در این زمینه باید انجام شود.

فواید سویا برای بدن

در اوایل كه مردم سویا را شناخته بودند، ازآن به عنوان غذایی برای طیور استفاده می کردند. 5000  سال قبل در چین، دانه سویا به عنوان یك ماده مغذی شناخته و به تمام دنیا فرستاده شد. 

محققان روسی جزو اولین كسانی بودند كه فواید سویا را دریافتند. این محققان دریافتند سویا دارای پروتئین زیاد، اسیدهای آمینه ضروری برای بدن، كلسیم، آهن،  فسفر، منیزیم، روی، ویتامین های گروه B و فیبر می باشد و فواید زیر را برای سویا نام بردند:

- سلامت قلب و كاهش بیماری های قلبی

- سلامت استخوان ها

- جلوگیری از سرطان

- كاهش عوارض یائسگی

همین امر باعث تحقیقات بیشتر راجع به این ماده مغذی گردید و متخصصان سویا را به عنوان یك ماده غذایی در كنار مواد مغذی موجود در رژیم محسوب کردند.

آنها سویا را جانشین پروتیئن حیوانی در رژیم غذایی کردند و متوجه شدند كه این ماده غذایی موجب پایین آوردن كلسترول بد یا LDL و كاهش تری گلیسیرید خون و در نتیجه كاهش بیماری های قلبی می گردد.

مواد مغذی در سویا

ویتامین  E

ویتامین B1

ویتامین  B2

منیزیوم

كلسیم

ایزوفلاونیدها

فیبر

دانه سویا محتوی  ویتامین E است كه روی سلامت پوست و مو اثر دارد و از كم خونی جلوگیری می كند.

همانطور كه گفته شد، سویا دارای فیبر می باشد. فیبر موجب كاهش وزن، كاهش كلسترول و تری گلیسیریدها و افزایش كاركرد روده ی بزرگ می شود و از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند. همچنین جلوی یبوست را می گیرد. این نكته را نیز نباید فراموش كنیم كه زیاد مصرف كردن سویا (غلات) موجب اسهال، نفخ و درد شكم می شود.

ویتامین B1 موجود در دانه سویا جلوی خستگی و انواع بیماری های عصبی را می گیرد،افزایش دهنده انرژی است و برای زنان باردار و شیرده و همچنین برای ورزشكاران و میانسالان مفید می باشد .  

ویتامین B2 كه در سویا وجود دارد، از زخم های لب و زبان و متورم شدن زبان و همچنین از مبتلا شدن به آب مروارید پیشگیری می كند.

منیزیوم موجود در سویا اثرات مفید بر استخوان و رگ های خونی، مخصوصا بر عضلات قلب دارد و از لخته شدن خون و انسداد رگ های خونی جلوگیری می كند.

استئوپروز(پوکی استخوان) یكی از بیماری های شایع استخوان است كه در این بیماری استخوان ها كوچك و شكننده می شوند. ورزش كردن و استفاده از مكمل های کلسیم و ویتامین D  و مصرف میوه جات و سبزیجات می تواند در جلوگیری از این بیماری نقش مهمی داشته باشد.

اگر زیاد پروتیئن حیوانی مصرف كنید، كلسیم از استخوانهایتان برداشته شده و از طریق ادرار  یا مدفوع از بدن خارج می شود، ولی سویا و به طور كلی پروتئین های گیاهی نه تنها فاقد این اثر هستند، بلكه میزان ذخیره كلسیم را زیاد می كنند.

از دیگر مواد موجود در سویا، ایزوفلاوونوئیدها هستند كه جلوی شكستن استخوان را می گیرند و مانند هورمون استروژن (هورمون زنانه) باعث ساخت استخوان و جلوگیری از تخریب استخوان می شوند.

 

سویا و یائسگی

نشانه های یائسگی عبارت است: عرق كردن و گرمای زیاد بدن، پوكی استخوان، بیماری قلبی و ریزش موی سر. این عوارض در نتیجه ی كاهش استروژن (هورمون زنانه) به وجود می آیند. اگر شما جزو مصرف كنندگان سویا هستید، دیگر نگران عوارض یائسگی نباشید.       

در ژاپن مردم زیاد سویا مصرف می كنند و بررسی ها نشان داده که تنها 3/1 خانم های ژاپنی علائم یائسگی را بروز داده اند.

تحقیقات نشان داده است كه زنانی كه هر روز سویا مصرف می كنند، حدود40 درصد عوارض ناشی از یائسگی را از بین می برند.

پس بهتر است از سویا به جای پروتیئن حیوانی استفاده كنیم تا از عوارض ناشی از مصرف  پروتیئن حیوانی در امان مانیم.

 

سویا و سرطان

سرطان هایی از قبیل سرطان سینه، تخمدان و پروستات با كمك سویا از بین رفته است. پس بهتر است این ماده مغذی را بهتر بشناسیم و در زندگی خود از مزایای  وافر آن بهرمند شویم.

در آینده ممكن است از سویا به عنوان هورمون درمانی و به طور كلی به جای داروهای مصنوعی استفاده شود.

سویا و تغذیه

غلات (دانه های كامل) شامل: سویا، برنج، گندم، جو، ذرت و..... می باشد. همانطور كه می دانید غلات در تغذیه انسان حائز اهمیت فراوانی است.

سویا یكی از بهترین مواد غذایی است كه دارای منافع بیشماری می باشد و می تواند پایه رژیم غذایی را تشكیل دهد.

بطور كلی غلات منبع مهم كربوهیدرات، پروتئین و مقدار كمی چربی هستند.

مصرف سویا باعث:

* كمك به هضم غذا

* پایین آوردن كلسترول خون

* سلامت روده و معده

* جلوگیری از بیماری پوکی استخوان

* كاهش عوارض یائسگی

* كاهش عوارض بیماری دیابت

* جلوگیری از بیماری های قلبی

* جلوگیری از بیماری پروستات

* جلوگیری از سرطان به خصوص سرطان های راست روده، سینه، تخمدان و روده بزرگ.

FDA (اداره ی غذا و دارو آمریکا) برای حفظ سلامت قلب، خوردن سویا را پیشنهاد می كند.

غذاهایی كه با سویا درست می شوند، چربی و كلسترول خون را كم می كنند.

شما اگر سویا را با دیگر پروتئین ها از قبیل شیر و گوشت مصرف كنید، در كاهش كلسترول خونتان اثر زیادی دارد.

شما می توانید به سالاد، سوپ و خورش خود سویا بیفزایید و با این کار موجب بالا بردن ارزش غذایی تان و خوش طعم كردن آنها شوید.

البته این نكته را نباید فراموش كنیم كه اگر سبوس غلات را جدا كنیم، اثرات مفید آنها را از بین برده ایم. پس بیایم از امروز غلات سبوس دار و كمتر فراوری شده را استفاده كنیم.

 

[ سه شنبه بیست و ششم شهریور 1387 ] [ 10:6 ] [ طاهره افشار ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

موضوعات وب
امکانات وب



دریافت كد ساعت

ابزار متحرك زیباسازی وبلاگ


تعبیر خواب آنلاین


فال حافظ



كد تغيير شكل موس